nurfadila shahran







Hello and Assalamualaikum.Welcome here!!! I am Nurfadila Shahran.Owner of this blog.Do follow me yeah.I hate copycats.. LOL :)

Entries Owner Link Stuff











OLDER POST | NEWER POST




Owner : Dyla♥Me
Tutorial : Schaa Al Hassan
Other : Favim Adobe Background

free glitter text and family website at FamilyLobby.com



Yummy.. Yummy!!! Jom try!!!!!!

            KEK COKLAT MOIST

Bahan-bahan ( 18 cm )
·      * 150g coklat
       * 50g mentega
       * 50cc susu segar
       *3 biji telur
       *50g tepung
       *10g serbuk koko
       *1 sudu kecil baking powder
       *40g gula aising
       *Secubit garam

Cara-cara

1.      Ayak tepung, baking powder dan serbuk koko
2.    Campur semua bahan * . Cairkan di atas api yang kecil. Bila mentega dah cair, padamkan api.
3.    Panaskan oven ke 140 degree
4.    Asingkan telur kuning dan putih.
5.    Masukkan secubit garam dalam telur putih. Pukul sehingga berbuih. Bila dah berbuih, masukkan gula sikit demi sikit. Pukul lagi sehingga telur gebu
6.    Dalam mangkuk lain pukul pula telur kuning sehingga jadi macam mayonis. Kemudian masukkan cairan coklat tadi. Pukul lagi sehingga sebati.
7.     Masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil dikacau. Kacau sehingga sebati.
8.    Masuk pula telur putih sedikit dan dikacau. Ulang sampai habis.
 9.    Bakar selama 45 minit.

10.  Selepas 30 minit dibakar, tutup permukaan kek dengan aluminium foil untuk mengelak permukaan kek daripada hangus.
11.    Untuk hiasan , cairkan coklat masakan bersama mentega untuk moist as the toping.

    12.   Dah siap dan boleh dimakan. Yummy!! 

                                                              



    Thanks for reading...♥ ♥ ♥

    0 lovely words








    free glitter text and family website at FamilyLobby.com